Online werkplek

De Online Werkplek is software die als een online dienst wordt aangeboden. U hoeft de Online Werkplek software niet aan te schaffen. U sluit voor de Online Werkplek een contract af voor een vast bedrag per maand voor het gebruik en de ondersteuning. De Online Werkplek wordt door Uny IT voor u geinstalleerd, beveiligd en onderhouden, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. De naam van online Werkplek zegt genoeg: Simply4U Online Werkplek

Simply4U

de_werkplek.png
Uitbesteding IT een grote stap met veel gevolgen Afdrukken
Markt ontwikkelingen
Geschreven door Richard Spoorenberg   
Maandag 11 Augustus 2008 07:17

Uitbesteding van de IT is een trend die al lang gaande is bij de grote bedrijven. Het MKB is echter tot nu toe nog wat terughoudend geweest op dit gebied.

Toch is er voor het MKB juist door outsourcing van de IT veel te winnen. De ontwikkelingen binnen de IT volgen elkaar in hoog tempo op. Ook de complexiteit van bestaande systemen neemt toe door de groei in het gebruik en de afhankelijkheid van de IT systemen.


Om deze complexiteit de baas te zijn is gespecialiseerd personeel nodig. Kan uw onderneming snel genoeg zo'n medewerker vinden en aanwerven? Zelfs al ware dat zo, heeft uw bedrijf zijn diensten voltijds voor een lange periode echt nodig?

Uitbesteding onderhoud

Een oplossing hiervoor kan zijn om een gespecialiseerd IT bedrijf het onderhoud te laten doen van uw computers. U heeft alles zelf in huis en u bent er ook eigenaar van.
Maar met het houden van uw servers houdt u ook de zorgen over de kwaliteit, stabiliteit en de veiligheid van uw IT omgeving.
Eisen aan de functionaliteit en de beschikbaarheid van de IT omgeving vergen steeds meer en geavanceerdere hardware terwijl de bezettingsgraad hiervan vaak nihil is. En hoewel uw leverancier goed met u meedenkt en u helpt ligt de kwaliteitswaarborging van de omgeving volledig bij u.

Volledige uitbesteding IT

Een alternatief is een deel of de gehele automatisering als dienst in te kopen. Voorbeelden hiervan zijn Software as a Service (SaaS) en Hosted Office.
Bij SaaS worden onderdelen van uw IT als Service ingekocht. Dit betekent dat er geen investeringen meer nodig zijn in hardware, licenties of inrichting, maar dat er een Service ingekocht wordt voor een vast tarief per maand.
Een bekend voorbeeld hiervan is Hosted Exchange maar ook CRM en ERP applicaties worden op dit moment succesvol via SaaS aangeboden.

Automatisering zonder Zorgen

Een ver doorgevoerde vorm van SaaS is het aanbieden van de volledige werkplek als dienst. Dit wordt veelal aangegeven als Hosted Office of Werkplek Op Afstand.
Met Hosted Office worden alle applicaties die normaliter op een werkplek aangetroffen worden aangeboden als service via het Internet. Dit kunnen standaard Microsoft Office applicaties zijn zoals Word , Excel en Powerpoint, maar ook specifieke eigen applicaties.

Hosted Office wordt geleverd inclusief de opslag van documenten en e-mail. Omdat al uw gegevens op een centrale locatie staan kunt u de zorg om de backup, de beveiliging tegen virussen en hardwareproblemen volledig uit handen geven. Doordat alle applicaties en gegevens ondergebracht zijn bij de leverancier is het niet meer nodig om zelf nog eigen servers in huis te hebben en te onderhouden.

Ook de apparatuur op de werkplek kan vereenvoudigd worden door de PC te vervangen door een zogenaamde Thin Client. Dit zijn kleine kastjes die enkel zorgen voor het weergeven van de applicaties op de werkplek van de gebruiker. Doordat er op deze Thin Client geen software meer geïnstalleerd hoeft te worden en deze ook geen zware software hoeven te draaien kunnen deze Thin Clients volstaan met weinig geheugen, een kleine CPU en hebben ze ook geen harde schijf nodig. Thin Clients gebruiken daarom ook erg weinig energie en zijn vrijwel immuun voor virussen. Ook gaan Thin Clients over het algemeen langer mee dan normale PC’s omdat ze geen bewegende onderdelen bevatten. Bij diefstal of defect kunnen ze eenvoudig vervangen worden zonder risico op gegevensverlies.

Een ander voordeel van het inkopen van software als een dienst via het Internet is dat deze dienst overal te wereld beschikbaar is. Het maakt niet meer uit of men op kantoor, thuis of bij een klant in het buitenland zit. Zodra er beschikking is over Internet kan men de dienst aan.

Dit biedt veel voordelen voor bedrijven met meerdere kleine werklocaties, maar ook voor bedrijven met mobiele gebruikers en flexwerkplekken.
En is het niet heerlijk om van te voren bekend te hebben wat u elke maand kwijt bent aan uw IT?

De Nadelen

Het afnemen van Software als een Service of Hosted Office is een mogelijkheid om veel zorgen over de ICT buiten de deur te leggen. Toch moet er goed nagedacht worden over de consequenties die dit met zich meebrengt.

Bovenal dien je in zee te gaan met een betrouwbare leverancier waarmee goede afspraken gemaakt dienen te worden. De dienstverlening staat of valt met de dienstverlening van deze leverancier. Om deze dienstverlenig te waarborgen dienen er duidelijke afspraken gemaakt te worden over zaken als eigendom van applicaties, eigendom van gegevens, backup, beschikbaarheid, bereikbaarheid en vele andere zaken die helderheid verschaffen in de rechten en de plichten van beide partijen.

Een tweede afhankelijkheid is die van het Internet. Hosted Office wordt geleverd via het Internet. Hoewel het Internet en de ADSL en kabel aansluitingen steeds betrouwbaarder worden moet er nagedacht worden over de situatie “wat als Internet wegvalt”. Mogelijkheden om dit op te vangen zijn bijvoorbeeld een extra SLA op de verbinding eventueel gecombineerd met een extra verbinding of afspraken over werken vanaf een andere locatie zoals bijvoorbeeld thuis.

Conclusie

Om meer grip te krijgen op de IT en ervoor te zorgen dat u profiteert van de laatste ontwikkelingen is het uitbesteden hiervan het overwegen waard.

Het onderbrengen van uw gehele IT bij een hosting leverancier kan er voor zorgen dat ook de zorgen over de kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van de IT voor een vast maandbedrag afgekocht worden. Wel moet er goed nagedacht worden met welke leverancier er in zee gegaan wordt. Ook de Internetverbinding vergt wat meer aandacht.

Meer Informatie?

Voor meer informatie kunt u bij Uny IT terecht door middel van het invullen van het aanvraagformulier, het versturen van een e-mail naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken   Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken of eenvoudigweg door ons te bellen: 073 737 00 13.

 
powered by Uny IT B.V.